onsdag 1 april 2009

Om hur det går med våra chefsbloggar

För ett tag sedan skrev jag om att vi skulle införa ett antal chefsbloggar. Det har vi gjort, det är en platschef (chef över en produktionsenhet) och en personalchef som bloggar. Platschefen har tidigare skrivit månadskommentarer och det vi gjorde nu var i princip att ge möjlighet till alla att kommentera dessa månadskommentarer.
På ett sätt kan man säga att det gått bra, vi har inga problem med kommentarer, behöver inte moderera, för det skrivs inga kommentarer...
Och det är synd, vi hoppades på kommentarer - kommunikation. Men kanske vi har varit dåliga på att sprida budskapet om möjligheten att kommentera. Än ger vi inte upp.

Så nu ska jag se om det finns någon annan som kan börja blogga, någon som inte är chef. Någon som hanterar frågor som berör många på arbetsplatsen. Kanske det är lättare att skriva kommentarer till en kollega än till en chef. Eller det är väl ganska troligt att det är så, och kanske alldeles särskilt i dessa kristider.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men för helvete! Bloggande har inget egenvärde Carita. Näe skittråkiga människor skriver skittråkiga saker så blir det självklart inga kommentarer - eller läsare för den delen. Lägg ned er arbetstid på något vettigare. Som att peta näsan eller hänga några timmar till på Fejjan.

Pelle sa...

Vill ni ha kommentarer så måste ni vara en aktiv del av bloggosfären. Om man tycker det låter stort så kanske man kan gå via någon mikroblogg som det kan vara lite lättare att komma in via.

Testa kanske att låta cheferna twittra och skapa kontakter med andra twittrare samt använd hashtagar för att få ut ert budskap.

Som en bonus får ni en bra omvärldsbevakning av de ni följer på twitter och det gäller ju att ni är lika aktiva att följa och kommentera på andra där som ni vill att de ska vara tillbaka - man skapar sitt egna engagemang i princip.

Carita Holmberg sa...

@Pelle: Jag kanske har varit otydlig med var våra bloggar publiceras. Vi har dem endast internt på vårt intranät. Så det här med microbloggar och twitter är inte aktuellt, vi har ingen bloggosfär internt. Däremot har vi varit alldeles för dåliga att uppmuntra till kommentarer. Bloggarna är lästa, det ser vi i statistiken, men nästan ingen kommenterar.
Annars håller jag helt med dig om att man ska vara aktiv i bloggosfären och att skapa engagemang.